Hogy a fürdőzés élmény legyen

Medencevíz kezelése, szakmai tanácsadás

Vállaljuk közüzemi és magán medencék kezelését, karbantartását. Legyen szó folyamatos illetve eseti vízkezelésről, figyelembe vesszük egyedi igényeit, medencéjének sajátosságait. Funkciójukat és kihasználtságukat (úszó-, élmény-, pezsgő-, gyerekmedence, kültéri vagy beltéri, magán medence vagy közfürdő) tekintve számos változattal találkozhatunk. Közfürdők, strandok, szállodák élménymedencéi valamint otthonunk kertjében telepített „Kis Oázis” medencénk mind más és más kezelést, vegyszerezést igényelnek. Segítünk megtalálni az Ön medencéjének legoptimálisabb kezelési módját, hogy a fürdőzés élmény legyen!

A vízkezelés főbb összetevői

Vízforgatás,szűrés

A vízforgató szivattyú a homokszűrőn keresztül tisztítja meg a vizet, így a vízforgató berendezéssel ellátott medencéknél fontos a homokszűrő rendszeres visszamosatása, öblítése, karbantartása. Ajánlott a szűrő gömb, szűrő töltet vízkőmentesítése, sokkoló fertőtlenítése, szükség esetén cseréje a hatékony működés érdekében.

Vegyszerezés

Fertőtlenítés: a fertőtlenítő szerek szakszerű alkalmazásával megelőzhetjük a baktériumok elszaporodását. Az egyik legelterjedtebb mód a klóros fertőtlenítés. Alkalmazhatunk folyékony klórt (hipó), klór tablettát és klórgranulátomot is. A fertőtlenítés egy másik módja lehet az úgynevezett klórmentes (hidrogén-peroxid alapú) folyékony fertőtlenítőszer, amely szintén hatásos a kórokozókkal szemben és nem utolsó sorban gyerekbarát.

pH beállítás: a medencevíz pH-értéke önmagában ill. a használat következtében lúgos irányba tolódik (magas pH), ezért az esetek többségében csökkenteni szükséges savasabb tartományba. Az optimális pH-érték 7,2- 7,6 között van. Ezen értékhatárok között a leghatékonyabbak a fertőtlenítő szerek és a vízkő kiválását is gátolhatjuk.

Pelyhesítés: pelyhesítőszer adagolásával az opálosodást okozó apróbb szennyeződések kiszűrhetők.

Algagátlás: algagátlószer használatával elkerülhetjük a medencevíz zöldülését, nyálkásodását.

Porszívózás: a medence alján, sarkaiban, szélein leülepedett szennyeződések eltávolítása.

 

A felsoroltak rendszeres alkalmazása gondoskodik a kristálytiszta medence vízről.

Kérdezzen a szakértőtől!

Kedves medence tulajdonos, uszoda üzemeltető!

Szakértőkre bízná a vízminőséget, vagy vegyszerekre lenne szüksége vagy kérdése merült fel?

Tegye fel kérdését az űrlapon és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, vagy hívjon bizalommal!

Horváth Zsolt
+36 30 585 7980